Ik ben Quinten Buijsse, geboren in 1983 in Hulst. In 2007 ben ik als fotografisch vormgever (fotograaf) afgestudeerd aan academie Sint Joost in Breda.

Als fotograaf-kunstenaar houd ik mij veel bezig met het landschap, in Nederland of elders. Enerzijds omdat ik mij ermee verbonden voel en de grond onder mijn voeten wil kennen, anderzijds omdat ik mijzelf ertegen wil afzetten en de legitimiteit in twijfel trek. De menselijke weerslag op het landschap vind ik belangrijk om in beeld te brengen en ik neem hierbij vaak een afstandelijke, observerende positie in. Daar tegenover staan projecten met persoonlijkere thema’s en werk in opdracht.

Opdrachtwerk is zeer uiteenlopend: ik werk mee aan projecten voor onder andere CBK Zeeland en CBK Rotterdam, ik werk samen met andere fotografen, kunstenaars, architecten, biologen en muzikanten, ik maak portretten en fotografeer evenementen. 

Daarnaast ben ik werkzaam als fotografisch assistent. Ik werk op locatie en in de studio en behalve fotograferen ben ik inzetbaar voor film scannen, beeldbewerking, sjouwen met lampen, koffers en statieven, archivering en afdrukken maken. Ik kan uitstekend overweg met digitale apparatuur ,maar heb ook nog een grote affiniteit met traditionele fotografie en analoog fotomateriaal – ik heb bovendien zelf nog een donkere kamer.

Ik werk veel samen met fotograaf Jannes Linders in Rotterdam waardoor ik veel met architectuur te maken heb. Deze samenwerking ligt ook in het verlengde van mijn interesse in het landschap en dat is nu een van mijn kwaliteiten geworden.

Met Linders werk ik onder andere voor architectenbureaus zoals Benthem-Crouwel Architekten en instelingen zoals het Nederlands Architectuurinstituut. Omdat ik ook veel mee werk aan kunstmanifestaties, opdrachten voor kunstaars en voor musea, is het fotograferen van kunst nu ook een specialisme geworden. 

 e-mail: quintenbuijssephotographer@gmail.com 

telefoon: + 31 6 38 61 98 23